Een campingbedje is niet alleen ideaal bij het kamperen, maar ook in de tuin, bij de opvang, uit logeren of in een hotel kan het handig zijn. Met een campingbedje kan je kindje overal veilig slapen en je neemt het gemakkelijk mee. Net zoals een elektrische deken voor op de bank, maar wat is nu het beste campingbedje? Je leest het in deze koopgids.
De beste campingbedjes
Conclusie: Het Safety 1st campingbedje van Soft Dreams is het beste campingbedje die in Nederland verkrijgbaar is. Dit campingbedje heeft een beoordeling van 9.7 en is gebaseerd op meer dan 100 gebruikerservaringen, recensies en tests die dit jaar zijn uitgevoerd.
1. Safety 1st Soft Dreams – Beste campingbedje
Het soft dreams campingbedje van safety first is het beste standaard campingbedje. Het is belastbaar tot 15 kg en weegt 9,7 kg. De afmetingen zijn 62 x 75 x 123 cm wanneer het is uitgeklapt en 23 x 79 x 23 cm wanneer het is ingeklapt. Het wordt geleverd inclusief schuimstofmatras en is verkrijgbaar in maar liefst tien verschillende kleuren. Het bedje is makkelijk in en uit te klappen. Je moet alleen net even doorhebben hoe het werkt. Dit blijkt niet voor iedereen vanzelfsprekend te zijn, maar staat gelukkig duidelijk beschreven in de handleiding.
Bij bedjes voor jonge kinderen verschillen de meningen vaak over de matras. De een vindt hem te dik, de ander te dun. Matrassen voor baby’s mogen echter niet te zacht zijn omdat dit verstikkingsgevaar kan opleveren. Sommige mensen zien een dun matras dus ook als voordeel, anderen kopen er los nog een extra matras bij. De consumentenbond heeft dit bedje in ieder geval met een 9,1 beoordeeld.
2. Hauck Babycenter – Beste meest complete campingbedje
Het campingbedje van Hauck heet niet voor niets babycenter: het is veel meer dan alleen een bedje. Met de meegeleverde verschoontafel, mobiel en het accessoirebakje koop je een zeer compleet pakket dat je inderdaad een babycenter mag noemen. Je hebt in een koop alles voorhanden om je kindje onderweg comfortabel te verschonen en te laten slapen. Het accessoirebakje is handig om spullen als luiers en billendoekjes in te bewaren. Wanneer je het babycenter hebt opgezet zijn de afmetingen 129 x 69 x 83 cm en ingepakt zijn deze 32 × 32 × 83 cm. Het pakket weegt 12,6 kg. Doordat twee van de poten wieltjes hebben kun je het bedje makkelijk verplaatsen en staat het toch stevig. De matras is ook nog in hoogte verstelbaar: echt overal is aan gedacht door de mensen van Hauck. Behalve de prijs is het enige nadeel bij gebruik dat de verschoontafel niet meer gebruikt kan worden voor kinderen zwaarder dan 9 kg, terwijl het bedje zelf een draagkracht heeft tot 15 kg.
3. Deryan Baby Luxe – Beste tent campingbedje
Het campingbedje van Deryan is eigenlijk meer een slaaptentje dan een bedje. Grappig natuurlijk voor op de camping, om je baby een eigen tentje te geven om in te slapen. Maar het is vooral een groot voordeel dat het met slechts 1,8 kg een stuk lichter is dan andere bedjes. Je kunt het ook zeer compact opvouwen waardoor het werkelijk overal mee naartoe kan. Ben je geen kampeerder? Geen probleem. Je hoeft niet te stoeien met stokken of scheerlijnen. Het tentje heeft een pop-up systeem: je hoeft het maar uit de tas te halen en het ontvouwt zichzelf. Het staat dus letterlijk binnen 2 seconden. En met een draaibeweging vouw je het ook makkelijk weer op. Ook ideaal voor bij de opvang. Of natuurlijk in de tuin, in het park of op het strand want dit tentje houdt muggen tegen en creëert ook meteen schaduw. Ideaal voor gebruik in de open lucht dus. Bij de productie is gebruik gemaakt van UV-werende en brandvertragende stof en niet-giftige lijm. Doordat de breedte van het tentje groter is dan de hoogte staat het ook nog eens zeer stabiel.
4. Titaniumbaby Inklapbare Box – Beste vierkante campingbedje
Heeft een vierkant campingbedje je voorkeur? Overweeg dan zeker de inklapbare box van Titanium baby. Ook dit bedje heeft een maximaal draaggewicht van 15 kg. De afmetingen bedragen 100 x 78 x 100 cm wanneer de box in gebruik is en 23 x 22 x 92 cm als hij is ingeklapt. Het pakket weegt 11 kg. Je krijgt standaard 1 jaar fabrieksgarantie. Het bedje is snel op te zetten en in te klappen. Het beschikt over een stevig frame. De verhoogde bodem voor de jongste kinderen wordt ingeritst.
5. Bizzi Growin Reiswieg opvouwbaar – Beste reiswieg campingbedje
Dit campingbedje is wel heel compact. Het zit namelijk verstopt in een luiertas. Makkelijker mee te nemen wordt het niet. Het gaat hier wel om een reiswieg en niet zozeer op een volwaardig campingbedje. Maar voor de eerste zes maanden is het ideaal. Je kunt je baby overal lekker te slapen leggen. Bovendien kun je de matras ook nog gebruiken als verschoonmatje. En niet te vergeten: de tas ziet er prachtig uit, en is ook na 6 maanden nog prima te gebruiken. De afmetingen van het bedje bedragen 48 x 35 x 77 cm, en van de tas 48 x 35 x 14 cm.
Veilig slapen
Naast eten en liefde heeft een baby vooral behoefte aan een veilige plek om te slapen. Dit is van levensbelang. In Nederland komt wiegendood steeds minder voor, met dank aan de strenge richtlijnen voor het laten slapen van baby’s. Koop dus niet zomaar een bedje uit het buitenland. Bedjes moeten aan veel veiligheidseisen voldoen voordat ze in Nederland verkocht mogen worden. Zo mag er niet te veel afstand tussen de spijlen zitten en moet de matras goed passend en niet te zacht zijn. Verder gelden er nog regels voor ouders om rekening mee te houden. Deze gaan onder andere over beddengoed, de plaatsing van het bedje en de temperatuur van de omgeving.
Makkelijk meenemen
Een goede wieg of goed bedje is essentieel, maar lastig mee te nemen als je op pad gaat. Daarom zijn er campingbedjes. Deze kun je inklappen en dus makkelijk meenemen. Meestal vouw je ze met 1 handeling in elkaar en worden ze geleverd met een draagtas om ze in te vervoeren. Zo kunnen ze makkelijk in de kofferbak, maar bijvoorbeeld ook mee als extra bagage in het vliegtuig of soms zelfs in de fietstas. Ook wegen ze over het algemeen niet zo veel, hoewel daar grote verschillen in zitten. Let hierop als je bijvoorbeeld een bedje zoekt om mee te nemen op vakantie. Zal het bedje meestal op dezelfde plaat staan, bijvoorbeeld bij opa en oma, dan zal het gewicht een minder grote rol spelen bij de keuze voor een bepaald model. Campingbedjes zijn niet bedoeld om het ledikant te vervangen, maar mogen gerust veelvuldig gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij de oppas of op vakantie.
Hotel
Ga je op vakantie in een hotel slapen? Ook dan kan het lonen om een campingbedje mee te nemen. Als je in een hotel aangeeft dat je een baby meeneemt zetten ze meestal ook een campingbedje klaar. Alleen is het voor je baby veel fijner om in zijn of haar eigen bedje te slapen. Dit is vertrouwder. En ook wel zo hygiënisch. Want hoewel het beddengoed in een hotel echt wel fris zal zijn, geldt dan niet zondermeer voor een matras. Zeker niet een matras waar al veel baby’s op geslapen hebben. Daarbij kan het ook nog kosten besparen. Vaak zijn er per nacht kosten verbonden aan het gebruik van een campingbedje van een hotel. Afhankelijk van de prijs is er een goede kans dat je dit er na 1 vakantie al uit hebt. Dus als er nog een campingbedje in de auto past, neem het dan zeker mee.
Nestje
Voor pasgeboren baby’s wordt de laatste jaren vaak een babynestje gebruikt om in te slapen. Dit voelt heerlijk geborgen voor je kleintje en is ook makkelijk mee te nemen. Je kindje mag hier echter alleen onder toezicht in slapen. Dit omdat ze met hun neusje tegen de wand kunnen komen te liggen. En de wanden van een babynestje zijn niet ademend. Neem een nestje dus gerust mee naar het terras, op visite of naar de speeltuin. Of gebruik het lekker thuis op de bank of op tafel. Maar voor de nacht heb je dus echt een wieg, ledikant of campingbedje nodig.
Ook bruikbaar als box
Een campingbedje is niet alleen bruikbaar als bed, maar ook als box. Je kindje kan er ook heerlijk in spelen. Dit kan zowel binnen als buiten, bijvoorbeeld op een zomerse dag in de tuin. Leg er een boxkleed en wat speelgoed in en met een beetje geluk kan je kindje zich prima vermaken. En dat zonder dat het speelgoed overal komt te liggen, en zonder dat je kind bij gevaarlijke dingen in de buurt kan komen zoals een trap, een fornuis, kachel, vijver of weg.
Welterusten
Een goede nachtrust voor je kind is essentieel voor de ontwikkeling en de groei. En het betekent ook een goede nachtrust voor jou. De waarde hiervan is nauwelijks te overschatten. Baby’s slapen veel en vaak, maar als ouder wil je niet de hele dag thuis zitten. Hoe fijn is het dan om altijd een goede slaapplaats voor je kind bij de hand te hebben? Zo kun je er als jonge ouder toch gewoon lekker op uit. Campingbedjes kun je gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje zo’n 15 kilo weegt. Gemiddeld is dit zo rond de 2 a 3 jaar.
Welk bedje moet ik kiezen?
Welk campingbedje bij je past hangt af van waar je het voor wil gebruiken. Wil je het meenemen naar het strand dan is een tentje handig omdat het niet veel weegt. Wil je het bij opa en opa neerzetten dan is een babycenter handig doordat je meteen van alle gemakken voorzien bent. Daarom hebben wij in verschillende categorieën het beste campingbedje uitgezocht. Zodat jij makkelijk en snel kunt kiezen. Zo hou je meer tijd over voor die kleine!