Een wafelijzer is echt een kleine luxe. Als je er eenmaal een hebt wil je nooit meer zonder. Of je hem nou dagelijks of alleen in het weekend gebruikt. Als ontbijt, lunch of tussendoortje. En wat dacht je van kinderfeestjes? Een wafel is snel gemaakt en altijd een succes.
De beste wafelijzers van 2022
1. Beste multifunctionele wafelijzer
Dit wafelijzer van Tefal met typenummer sw854d is een multifunctioneel apparaat. Het is duurder dan de andere wafelijzers in deze lijst, maar je hebt dan eigenlijk ook meteen vier apparaten in een. En dit kun je zelfs uitbreiden naar 16! De platen zijn namelijk verwisselbaar. Standaard ontvang je platen voor tosti’s, ruitjeswafels, poffertjes en panini’s. Desgewenst kun je er nog andere platen bij kopen (of cadeau vragen) voor onder andere donuts, wentelteefjes, empanada’s en verschillende vormen wafels. Een extra voordeel van de verwisselbare platen is dat ze in de vaatwasser mogen, zo is het schoonhouden van je apparaat een peuleschilletje. Het apparaat is zeer compleet, je krijgt er ook nog een opbergdoos en een receptenboekje bij. Uiteraard heeft het een indicatielampje, een koude handgreep en antislipvoetjes. Alles wat je mag verwachten van een wafelijzer van Tefal.
2. Beste simpele wafelijzer
Voor wie een eenvoudig wafelijzer zonder toeters en bellen zoekt is de Bestron asw401 zeer geschikt. Het is een eenvoudig apparaat waarmee je in een handomdraai perfecte Brusselse wafels bakt. Het bakken is in enkele minuten gepiept. De behuizing is hittebestendig en de platen zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Hierdoor is het niet zo bezwaarlijk dat de platen niet uitneembaar zijn, want de wafels laten makkelijk los en de platen zijn eenvoudig te reinigen met slechts een vochtige doek. Het apparaat heeft verder een hittebestendige behuizing en heeft antislipvoetjes. Kortom, een prima apparaat met een gunstige prijs-kwaliteit verhouding.
3. Beste oublie en kniepertjes wafelijzer
Voor het maken van oubliewafels (of kniepertjes) heb je eigenlijk altijd een apart apparaat nodig. En dit is de beste in zijn soort. Met het ijzer van Cloer maak je heerlijk dunne wafels die je kunt oprollen tot een ijshoorntje of tot een cannoli. Zo zet je snel en makkelijk een origineel zelfgemaakt dessert op tafel. Je kunt er overigens ook heerlijke stroopwafels mee maken.
4. Beste hartjes wafelijzer
Met dit wafelijzer van Cloer kun je hartjeswafels maken. Je kunt ze op twee manieren gebruiken: in zijn geheel of per partje. Zo kun je er eenvoudig maaltijdwafels mee maken maar ook wafels als snack. Wafelijzers om hartjeswafels mee te maken zijn minder ruim verkrijgbaar dan ijzers voor Brusselse wafels. Toch zijn er meer varianten. Dit is wat ons betreft het ijzer met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Niet spotgoedkoop, maar wel betaalbaar en van een goede kwaliteit.
5. Beste mini wafelijzer
Ideaal voor kleine huishoudens of voor kindertraktaties: mini wafels. Dit kleine apparaat neemt weinig ruimte in en werkt razendsnel. Binnen een minuut is je wafel klaar. Ook leuk als cadeau, bijvoorbeeld voor een student.
Iedereen kan het
Wafels maken is heel eenvoudig. Iedereen kan het, ook diegenen onder ons die wat minder vaardig zijn in de keuken. Je maakt het beslag door simpelweg alle ingrediënten in een grote kom door elkaar te roeren. Vervolgens schep je het beslag in je wafelijzer, en een paar minuten later heb je heerlijke zelfgemaakte wafels. Makkelijker kan bijna niet.
Allemansvriend
Niet alleen kan iedereen wafels maken, ze worden ook door bijna iedereen gewaardeerd. Hoe dat kan? Als je een basisrecept gebruikt dan hebben de wafels een neutrale smaak. Hierdoor lust bijna iedereen ze. Je kunt het recept van het beslag natuurlijk altijd naar wens aanpassen. Je kunt het zoeter maken, of juist minder zoet als je hartige wafels wil. Je kunt zelfs wafels maken met groente en/of met kaas erin. Of met volkorenmeel. Zo kun je ze ook heel gezond maken. Probeer verschillende varianten en ontdek jouw favoriet.
Allergieën
Bij het maken van wafels bepaal je zelf wat er in gaat. Dus als je een bepaald ingrediënt niet mag eten dan kun je het makkelijk vervangen. Kun je niet tegen lactose? Maak de wafels dan met plantaardige melk. Mag of wil je geen gluten eten? Gebruik dan meel dat je wel mag hebben. Zelfgemaakte wafels zijn een stuk goedkoper dan wafels uit de winkel, zeker als je speciale dieetwensen hebt. En het bespaart ook nog plastic verpakkingen. Een ideale oplossing dus.
Beleg
Behalve met het recept kun je natuurlijk ook uitgebreid variëren met het beleg. Zeker als je een basisrecept gebruikt kan bijna elk beleg erop. Poedersuiker is een klassieker. Evenals chocopasta, of natuurlijk aardbeien met slagroom. Maar je kunt elk soort fruit erop doen. En wat dacht je van een gebakken ei? Zalm? Appel en rozijnen? Of een bolletje ijs? The sky is the limit! Bij een kinderfeestje kun je kinderen zelf hun eigen wafel laten versieren. Succes gegarandeerd, en geen gezeur over kinderen die iets niet lusten. Iedereen kan kiezen wat hij lekker vindt.
Kan altijd
Wafels maken kan op elk gewenst moment. Het kost niet veel tijd om ze te maken en de ingrediënten heb je eigenlijk altijd wel in huis. het enige dat je wellicht nog mist is een goed wafelijzer. En dat is wel een voorwaarde. Wacht niet langer en bestel nu jouw favoriet, dan zit je binnen een paar dagen heerlijk aan de zelfgemaakte wafels.