Beste Hondenfietsmand

Op deze pagina hebben we de top zes van beste hondenfietsmanden uitgelicht, zodat je nog sneller op pad kunt gaan met je hond. Uiteraard zijn alle zes de koplopers goede opties. Welke mand nu echt de beste is hangt af van jouw situatie. Zo hoef jij alleen nog maar de meest geschikte mand voor jouw hond te bepalen.

De beste hondenfietsmanden van 2022 (Top 6)

1. Basil Buddy hondenfietsmand

De Basil Buddy hondenfietsmand is een mand met een moderne uitstraling die je achter op de fiets kunt bevestigen. Hij is gemaakt van blauw kunststof. Het materiaal is gegarandeerd niet giftig, en makkelijk schoon te maken. Ook het bijgeleverde kussen is eenvoudig te reinigen.

De afmetingen bedragen 45 x 32 x 22 cm. Er mogen honden in vervoerd worden die tot 10 kg wegen. Er is ook aan de veiligheid gedacht: de mand wordt geleverd met een korte riem, en een draadkoepel is indien gewenst mee te bestellen. Zo springt je hond zeker niet zomaar uit zijn mand.

Met het bevestigingsmateriaal dat meegeleverd wordt is de mand op bijna elke fiets te bevestigen. De mand kan vanwege het hengsel ook prima gebruikt worden voor het doen van boodschappen. De Buddy is een goede hondenfietsmand waar je heel lang plezier van zult hebben.

Voordelen
 • Duurzaam
 • Moderne uitstraling
 • Hygiënisch
 • Inclusief kussen
 • Inclusief draadkoepel
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Solide bevestiging
Nadelen
 • Draadkoepel apart bestelbaar

2. Trixie Eva hondenfietsmand

De op één na beste hondenfietsmand is de zeer complete Trixie Eva, welke achterop de fiets te bevestigen is. Doordat de mand makkelijk op en af de fiets te tillen is, kun je je hond er bij aankomst ook een stuk lopend mee vervoeren.

De afmetingen van de mand zijn 29 x 42 x 48 cm en er kunnen honden in meegenomen worden die tot zes kilo wegen. De bodem van de mand is zacht en uitneembaar. De mand is niet alleen voorzien van een overkapping, maar er is ook nog eens een korte riem aan toegevoegd. Je viervoeter zal dus zeker niet ontsnappen uit deze mand. Tel daar nog de reflecterende strepen bij op die aan de buitenzijde zijn aangebracht, en de Eva is een zeer veilige keuze.

Voordelen
 • Overkapping
 • Inclusief korte riem
 • Reflecterende strepen
 • Duurzaam materiaal
 • Zachte uitneembare bodem
Nadelen
 • Kan niet aan het stuur bevestigd worden

3. FastRider hondenmand

De hondenmand van FastRider is een mand voor aan het stuur. Aan de voorzijde is deze extra verhoogd met een rek, waardoor je hond er minder makkelijk uit kan ontsnappen. De mand is ook voorzien van een korte riem: wel zo veilig, want er is geen overkapping aanwezig.

De afmetingen van de FastRider zijn 47 x 36 x 35 cm en hij weegt een kleine 1,4 kg. De mand is geschikt voor honden van maximaal 7 kg. Een zacht, wasbaar kussen wordt standaard meegeleverd. Dat maakt een fietstocht een stuk comfortabeler voor je hond.

Ook beschikt de mand over twee extra opbergvakjes aan de buitenzijde. Handig voor bijvoorbeeld brokjes of een riem. Of natuurlijk gewoon voor je eigen spullen, zoals sleutels of je telefoon.

Voordelen
 • Inclusief wasbaar kussen
 • Extra opbergvakjes
 • Inclusief korte riem
Nadelen
 • Exclusief bevestigingsmateriaal

4. Basil Dublin fietsmand

De Basil Dublin fietsmand is een zeer veelzijdige mand. Deze kan zowel aan het stuur als aan de bagagedrager bevestigd worden. De mand is makkelijk van de fiets te tillen en heeft een hengsel. Daardoor is deze mand ook heel geschikt om boodschappen mee te doen. Let op: het is geen speciale hondenfietsmand!

Doordat het met afmetingen van 49 x 31 x 27 cm een ruime mand is passen veel kleine honden er wel in. Wil je de mand voor je hond gebruiken? Dit kan prima. Veel tevreden baasjes gingen je al voor. Zorg dan wel dat de hond goed vast zit en onderweg niet zomaar uit de mand kan springen.

Deze mand is het overwegen waard wanneer je je hond maar zo af en toe voor korte ritjes op de fiets mee wil nemen.

Voordelen
 • Makkelijk afneembaar
 • Multi functioneel
 • Hengsel
 • Geschikt voor stuur en bagagedrager
Nadelen
 • Geen bevestigingspunt voor de riem
 • Geen kussentje

5. Trixie fietsmand voor bagagedrager

De Trixie fietsmand voor bagagedrager is een grote mand voor achterop de fiets. Er kunnen honden in vervoerd worden tot 15 kg. Dit is meer dan bij de meeste andere manden. De mand zelf weegt 2 kg en is gemaakt van riet. De draadkoepel wordt standaard meegeleverd, zodat je viervoeter niet kan ontsnappen.

Mocht je je hond ook nog vast willen leggen dan moet je dat met de gewone riem doen, of zelf een extra riem aanschaffen. Deze wordt niet met de mand meegeleverd. De afmetingen van de mand, zonder koepel, zijn 54 x 34 x 30 cm.

Positive
 • Inclusief draadkoepel
 • Grote mand
 • Groot draagvermogen
Negatives
 • Exclusief kussen en riem
 • Aparte bevestiging nodig voor veel e-bikes

5. Pasja fietsmand van Basil

Een andere grote mand voor achter op de fiets is de Pasja fietsmand van Basil. De afmetingen bedragen 50 x 36 x 37 cm en het maximale draagvermogen is wederom 15 kg. Doordat de mand handgevlochten is, kunnen de afmetingen per exemplaar iets variëren.

Deze mand wordt standaard geleverd met het handige en universele Senna klemsluitsysteem. Hierdoor is de mand op bijna elke bagagedrager te bevestigen en makkelijk afneembaar. Ook een kussentje in bij de prijs inbegrepen. Verder beschikt de Pasja over een aantal gaten onder in de zijwanden. Hier kan een riem doorheen. Zo kun je je hond makkelijk vastmaken voor onderweg. Een draadkoepel is apart verkrijgbaar.

Voordelen
 • Inclusief kussentje
 • Duurzaam
 • Grote mand
 • Groot draagvermogen
Nadelen
 • Draadkoepel apart verkrijgbaar

Wanneer gebruik je een hondenfietsmand?

Wanneer je er lekker samen met je hond op uit wil, dan kan een hondenfietsmand ideaal zijn. Hondenfietsmanden zijn bij uitstek geschikt voor de wat kleinere hond. En dat zijn vaak ook precies de honden die het niet aankunnen om lang naast de fiets te rennen. Ook wanneer je hond wat ouder wordt of een blessure heeft is een hondenfietsmand een goede oplossing. Wanneer het buiten heel warm is kan asfalt de poten van je hond verbranden. Op dat moment kan geen enkele hond naast de fiets meerennen en kan je hem beter thuis op de hondenbank laten.

Als je meerdere honden hebt kan het ook handiger zijn om ze mee te nemen in een hondenfietsmand. Dit is dan vaak de meest veilige optie. Ten slotte neem je deel aan het verkeer en staat veiligheid voorop. Ook wanneer de fietstocht die je wil maken simpelweg te lang is voor de hond dan is een hondenfietsmand een uitstekende oplossing.

Dit is wat je moet weten

Er is een groot aanbod aan hondenfietsmanden. Bij het maken van een keuze voor een bepaalde mand zijn er meerdere aspecten om aandacht aan te besteden. Uiteraard de veiligheid, maar ook het gebruiksgemak en de grootte en het gewicht van je hond. Niet alle hondenfietsmanden zijn namelijk geschikt voor ieder type hond. Ook zijn er speciale manden voor aan het stuur en voor op de bagagedrager.

Er is veel keuze op het gebied van hondenfietsmanden. Over het algemeen kunnen alleen kleine en lichte honden voorop de fiets vervoerd worden. Middelgrote honden kunnen meegenomen worden in een mand op de bagagedrager. Voor honden zwaarder dan 15 kg zul je eerder uitkomen bij een hondenfietskar die je achter je fiets kunt bevestigen.

De meeste hondenfietsmanden zijn onderhoudsarm. De kussentjes zijn vaak uitneembaar en wasbaar. De mand is van riet of kunststof gemaakt en is dus weerbestendig. Rieten manden zijn daarbij vaak ook nog duurzaam. De manden kunnen jaren meegaan.

Wil je de mand ook gebruiken om boodschappen mee te doen? Kies dan voor een systeem waarbij de mand niet permanent vastzit op de fiets, maar makkelijk los te halen is. Koop je een universele mand waar je je hond in wil vervoeren, let dan goed op of je de hond wel vast kunt maken in de mand. De meeste manden kunnen op (bijna) elke fiets bevestigd worden. En mocht het systeem net niet aansluiten bij je fiets, dan is dit vaak met een klein beetje handigheid wel op te lossen. 

De kleine lettertjes…

Let je bij het aanschaffen van een hondenfietsmand scherp op de prijs? Bekijk dan ook goed welke onderdelen er wel en niet worden meegeleverd. Zo kan een goedkope mand uiteindelijk minder gunstig blijken te zijn wanneer je er nog los een kussen, riem, bevestigingsmateriaal en een overkapping bij moet aanschaffen.

Kies goed geïnformeerd voor de mand die bij jou en je hond past, en geniet snel van vele goedkope, sportieve en milieuvriendelijke uitjes samen met je trouwe viervoeter!

Overige hondenfietsmanden

Chalinga
Logo