Verzwaringsdeken bij Autisme

Een verzwaringsdeken is een hulpmiddel dat zorgt voor een rustigere, aangenamere en diepere slaap. Belangrijk is wel dat de kwaliteit in orde is, kijk hier ook goed naar in je zoektocht naar de beste verzwaringsdeken, zodat je sneller in slaap valt en beter door kan slapen. Mensen met een autismespectrumstoornis hebben hier bij uitstek baat bij.

In veel ziekenhuizen, klinieken en revalidatiecentra wordt gewerkt met drukvesten: vesten met extra gewicht. Deze ondersteunen de therapie doordat ze druk uitoefenen en daarmee zorgen voor geruststelling, kalmte en betere concentratie.

Nu wil je waarschijnlijk niet hele dagen met een drukvest rondlopen. Hoewel dit voor enkele mensen (en kinderen) met autisme een uitkomst is, hebben de meesten dit niet constant nodig. Maar misschien ervaar je gedurende de dag wel veel spanningen, angsten en onrust. En misschien slaap je hierdoor pas laat, heel licht, onrustig of te kort. Waardoor prikkels de volgende dag nog harder en minder gefilterd binnenkomen en de dag nog zwaarder is.

Probeer dan eens een verzwaringsdeken. Deze wordt ook wel kalmeringsdeken genoemd. De deken drukt gelijkmatig op je hele lichaam. Alsof je een knuffel krijgt, maar dan zonder dat er een tweede persoon aan te pas komt. De diepe druk zorgt voor dezelfde kalmte en rust als de druk van een vest, maar dan comfortabel in je eigen bed.

Slapen onder een verzwaringsdeken kan even wennen zijn, maar na een paar nachten wil je waarschijnlijk niks anders meer. Je wordt beter uitgerust wakker waardoor je de uitdagingen van de dag beter het hoofd kunt bieden.

Chalinga
Logo