Beste Verzwaringsdekens 2022: Top 11 Verzwaringsdekens

Wil jij ook graag de voordelen ervaren van een verzwaringsdeken, maar weet je niet zo goed welke de beste verzwaringsdeken is voor jou? Hieronder worden de elf beste verzwaringsdekens uitgelicht zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast verschaffen we ook informatie over het nut van een verzwaringsdeken en andere handige informatie, zoals het aangeraden gewicht. En voor degene die warm de winter door willen kan een elektrische deken voor op de bank ook uitkomst bieden.

De beste verzwaringsdekens

Conclusie: De Simply Cosy verzwaringsdeken van 8 kg is de beste verzwaringsdeken die in Nederland verkrijgbaar is. Dit is gebaseerd op honderden gebruikerservaringen, recensies, de consumentenbond en tests die dit jaar zijn uitgevoerd.

1. Simply Cozy verzwaringsdeken 8 kg 200×140 cm

2. Ella verzwaringsdeken 7 kg 150×210 cm

3. Calmzy verzwaringsdeken 10 kg 150×200 cm

4. Diley Dreams verzwaringsdeken 8 kg 150×200 cm

5. Nevali 7 kg 140×200 cm

6. Lucovitaal 5,5 kg 150×200 cm

7. Kustaa Bamboe zomer 7kg 152×203 cm

8. Novaline 8 kg 150×200 cm

9. Nevali 13 kg 200×200 cm

10. Slaapcity 7 kg 140×200 cm

11. Nevali kind 3 kg 100×150 cm

Waarom een verzwaarde deken gebruiken?

Schaf een verzwaringsdeken aan en slaap als nooit tevoren! Een verzwaringsdeken is zoals de naam al aangeeft een verzwaarde deken. Deze oefent dus lichte extra druk uit op je lichaam terwijl je in bed ligt. Deze druk is perfect over je lichaam verdeeld. Dit wordt door veel mensen als zeer prettig ervaren. Een verzwaarde deken wordt ook wel een zwaartedeken of een kalmeringsdeken genoemd.

Diegenen die een verzwaringsdeken geprobeerd hebben, willen vaak na enkele nachten niks anders meer. Ken je dat onrustige gevoel van warme ’s zomerse nachten waarin je niet kunt slapen doordat het te warm is voor een dekbed of deken? Ook al heb je het verre van koud, je mist het gewicht dat op je drukt.

Hoe is de lijst met de beste verzwaringsdeken tot stand gekomen?

Voor ons onderzoek hebben wij veel data verzameld van o.a. reviews en recensies, de consumentenbond en gebruikerservaringen van consumenten in zowel Nederland als wereldwijd.

Verzwaringsdekens zijn heerlijk voor in de winter

In de winter is er weinig aangenamer dan heerlijk onder een stapel dekens kruipen. Een verzwaringsdeken hoeft echter niet per se ook warm te zijn. Er zijn ook verzwaarde zomerdekens die je koel houden en toch druk geven.

Onder een verzwaringsdeken slapen veel mensen lekkerder, rustiger, langer en dieper. Het belang van een goede nachtrust is nauwelijks te overschatten. Wie goed is uitgerust is alerter, vrolijker, optimistischer, socialer en presteert beter.

Biedt uitkomst voor PTSS, ADHD en stress

Een verzwaarde deken kan ook uitkomst bieden voor mensen met PTSS, ADHD, een autismespectrum stoornis, stress, een slaapstoornis of onregelmatige werkuren. Het is nog niet onomstotelijk vastgesteld dat een verzwaringsdeken in deze gevallen effectief is.

Het kost veel tijd, geld en onderzoek om dit wetenschappelijk aan te kunnen tonen. Veel mensen hebben er echter al positieve ervaringen mee en hebben hun klachten zien afnemen. Let op: een verzwaarde deken kan klachten verlichten, het is geen geneesmiddel en neemt diagnoses natuurlijk niet weg. Maar het is dan ook niet verslavend en heeft geen vervelende bijwerkingen.

Er zijn ook speciale verzwaarde dekens voor kinderen. Die zijn vaak kleiner en altijd lichter dan verzwaringsdekens voor volwassenen. Een goede vuistregel is dat de deken 10% moet wegen van wat jij weegt. Kun je geen deken vinden met het juiste gewicht? Kies er dan bij voorkeur een die wat meer weegt. Weeg je bijvoorbeeld 70kg en kun je geen deken van 7 kg vinden? Kies er dan liever een van 8kg van een van 6kg.

Kan je een verzwaringsdeken wassen?

Het wassen van een dekbed kan sowieso lastig zijn. Een verzwaringsdeken kun je al helemaal niet zomaar in de wasmachine stoppen. Je neemt niet alleen een risico met je deken, maar ook nog eens met je wasmachine. Daarom is het aan te raden een hoes te gebruiken om je verzwaarde deken heen. Dan kun je de hoes regelmatig wassen en blijft de deken langer schoon.

In een gewoon hoeslaken zal de deken snel gaan schuiven. Bovendien heeft dat waarschijnlijk niet de juiste afmetingen. Koop dus een hoes die speciaal ontworpen is voor verzwaringsdekens. Hier zitten vaak lussen aan zodat je de deken en de hoes aan elkaar kunt bevestigen. Zo blijft de deken goed in de hoes liggen.

Kijk bij de wasvoorschriften of de deken indien nodig zo af en toe op de hand gewassen mag worden. Even buiten laten luchten kan de deken ook opfrissen.

Zo gebruik je een verzwaringsdeken het beste

Een 2 persoons verzwaringsdeken is niet optimaal. Omdat een verzwaringsdeken het juiste gewicht moet hebben voor jouw lichaamsbouw, en omdat hij goed om je heen moet kunnen vallen. Het is dus verstandiger om te kiezen voor een eigen verzwaringsdeken en deze niet te delen met je partner. Vandaar ook dat we alleen eenpersoons dekens vergeleken hebben.

Veel mensen moeten de eerste paar nachten even wennen aan het slapen onder een verzwaringsdeken. Dat is niet zo gek want het voelt anders dan je gewend bent. Het is zelfs mogelijk dat je in het begin wat spierpijn ervaart. Maar dit is niet hevig en duurt hooguit een paar dagen. De meeste mensen die het geprobeerd hebben, willen al snel niks anders meer.

De beste verzwaringsdeken vervangt je gewone dekbed. Hoe beter de deken om je lichaam aansluit, hoe beter deze druk kan uitoefenen. Leg hem dus bij voorkeur niet als extra laag bovenop je oude dekbed. De verzwaringsdeken is dan minder effectief.

Zou je graag beter willen slapen maar zit je niet te wachten op slaapmedicatie? Probeer dan een verzwaringsdeken en ontdek zelf de voordelen.

Chalinga
Logo