Beste Zwangerschapskussen

Als je zwanger bent is het niet vanzelfsprekend dat je lekker kunt slapen. Je buik wordt steeds groter en zwaarder en het wordt lastiger om een comfortabele slaaphouding aan te nemen. Een zwangerschapskussen kan dan uitkomst bieden. Het ondersteunt je lichaam waardoor je weer lekker kunt liggen en die broodnodige rust en slaap kunt pakken. Bovendien kun je het na de geboorte van je kind gebruiken als voedingskussen. Dit scheelt weer een aankoop in de toekomst. In dit artikel vergelijken we de vijf beste voedingskussens, plus eentje extra als bonus. Als je het kussen ziet begrijp je meteen waarom we dit niet konden laten.

De beste zwangerschapskussens van 2022 (Top 6)

1. Litollo® Zwangerschapskussen XXL

Zoals de naam al doet vermoeden is het zwangerschapskussen XXL van het merk Litollo heerlijk groot. Door de U-vorm wordt voorkomen dat je omrolt, zo blijf je stabiel op je zij liggen. Je kunt kiezen uit maar liefst zes verschillende kleuren. Zo vind je altijd een kleur die je mooi vindt en die bij je interieur past. Het kussen wordt standaard geleverd inclusief wasbare hoes. Je kunt eventueel zelfs los een extra hoes bijbestellen voor als er één in de was zit. Zeker als je het kussen tijdens de bevalling wil gebruiken is dit aan te raden. Of als je het nadien als voedingskussen wil inzetten. Je zit dan nooit zonder. De hoes is gemaakt van katoen en mag op 30 graden in de wasmachine gewassen worden. Er is overigens ook een fleecevariant verkrijgbaar. Lekker zacht en warm voor in de winter. De vulling is van polyester. Veel tevreden gebruikers gingen je al voor, en niet alleen zwangere vrouwen. Ook voor mensen met reuma of rugklachten kan een lichaamskussen verlichting brengen. Het enige nadeel aan het kussen is dat het vrij veel ruimte inneemt in bed, dit kan vervelend zijn voor je partner als je een minder breed bed hebt. Wellicht kun je dan beter voor een kussen in een andere vorm kiezen.

Voordelen
 • Groot formaat
 • Verkrijgbaar in 6 kleuren
 • Wasbare hoes
 • Ook verkrijgbaar in fleece
 • Ook bruikbaar als voedingskussen
 • Veel tevreden gebruikers
Nadelen
 • Neemt veel ruimte in in bed

2. Litollo® Zwangerschapskussen (J-shape)

Het zwangerschapskussen in J-vorm van Litollo lijkt veel op zijn grote U-vormige broer. Het grootste verschil is de vorm. Hierdoor neemt het minder ruimte in beslag, maar wordt nog altijd het hele lichaam ondersteund. Wel is er een kans dat je onbedoeld ’s nachts op je rug rolt. Ook dit kussen heeft een wasbare katoenen hoes en een polyester vulling. Het is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Voordelen
 • Ondersteunt het hele lichaam
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
 • Wasbare hoes
 • Ook bruikbaar als voedingskussen
 • Niet storend voor partner
Nadelen
 • Op je rug rollen is mogelijk

3. Lumaland borstvoedingskussen

Het multifunctionele kussen van Lumaland heeft met zijn stippen- of sterrendesign in zachte tinten een moderne uitstraling. Doordat het kussen zowel in C-vorm als in O-vorm te gebruiken is, is het multifuntioneel. Niet alleen is het zowel als zijslaapkussen als als voedingskussen te gebruiken, je kunt het ook goed gebruiken als nekkussen, of het tijdens de kraamdagen gebruiken om op te zitten. Door de vorm is het kussen hier bij uitstek geschikt voor. Er zit een houtje-touwtje knoop aan het kussen waardoor je het eenvoudig van een C-vorm verandert in een O-vorm en weer terug. De hoes is van katoen en mag op 60 graden in de wasmachine gewassen worden. De vulling is hypoallergeen, dus ook geschikt voor mensen (en baby’s!) met allergieën.

Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Moderne uitstraling
 • Verkrijgbaar in 4 kleuren
 • Stevige, hypoallergene vulling
 • Hoes wasbaar op 60 graden
Nadelen
 • Smallere uiteinden

4. Set van voedingskussen \u0026 (2x) hoes

Met de kussenset van het merk Meisterhome ben je in één keer klaar, want je ontvangt een kussen met maar liefst twee kussenhoezen. Zo is je kussen altijd inzetbaar, ook als er een hoes in de was zit. Zeker als je het kussen als voedingskussen gebruikt zal dit zeker regelmatig het geval zijn. Het wordt verkocht als voedingskussen maar kan ook heel goed dienstdoen als zwangerschapskussen. Het is namelijk maar liefst 145 cm lang. Door het neutrale uiterlijk van het kussen kun je het ook prima op de bank leggen. De hoezen zijn gemaakt van polyester. Niet iedereen vindt dit prettig materiaal. Ze zijn wel wasbaar op 60 graden in de machine, en de prijs is zeer vriendelijk voor deze set.

Voordelen
 • Inclusief twee hoezen
 • Hoezen wasbaar op 60 graden
 • Stevige kwaliteit
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
 • Lage prijs voor complete set
Nadelen
 • Dunne polyester hoezen

5. Momma zwangerschapskussen

Het zwangerschapskussen van Momma is uitgevoerd in een wigmodel. Het is een relatief klein kussen van 30 bij 35 cm. Het ondersteunt dus maar een deel van je lichaam, maar is wel lekker compact en daardoor makkelijk overal mee naar toe te nemen. Uiteraard kun je er heerlijk mee slapen, maar je kunt het ook in als voedingskussen gebruiken, of in een stoel. Je kunt het zelfs meenemen naar je werk. De hoes die om het kussen zit is wasbaar en mag op 30 graden in de wasmachine.

Positive
 • Positive
Negatives
 • Negative

6. La Millou – Voedingskussen

En dan het bonuskussen van La Millou. Toen we dit kussen zagen moesten we het wel beoordelen. Hoe leuk is deze oma kip? Deze zal het ook zeker fantastisch doen als kraamcadeau. Of nog beter: op de babyshower. Je kunt kiezen uit vele kleuren en materialen. Zo kun je hem ongetwijfeld laten aansluiten bij de babykamer. Je kunt er zelf mee slapen, maar misschien moet je er dan nog een extra aanschaffen want je kind zal dit kussen vast ook geweldig vinden om mee te slapen als het wat ouder is. Het is een kussen en een knuffel in één. Het is ook prima te gebruiken als voedingskussen. Het kussen heeft geen aparte hoes maar kan wel in zijn geheel gewassen worden. Het mag in de machine op 30 graden. Door het gebruik van duurzame materialen blijft het kussen lang mooi, zacht en stevig.

Voordelen
 • Design
 • Multifunctioneel
 • Leuk op de babykamer
 • Compact
 • Wasbaar
 • Makkelijk mee te nemen
 • Duurzaam
 • Hypoallergeen
 • Heerlijk zacht
 • Ideaal als cadeau
Nadelen
 • Geen wasbare hoes

Slapen

Als je zwanger bent is comfortabel liggen ineens niet meer vanzelfsprekend. Je buik wordt groter en zwaarder en je spieren slapper. Je buik kan je flink in de weg zitten, terwijl je juist veel rust nodig hebt. Het kan lastig zijn om een goede slaaphouding te vinden. Op je zij slapen is het beste als je zwanger bent, maar als je dit niet gewend bent dan ligt dat niet vanzelf lekker. Met een zwangerschapskussen kun je lekkerder op je zij liggen. Ook als je normaal gesproken op je buik of rug slaapt. Dit komt de kwaliteit van je slaap ten goede, en deze is van onschatbare waarde. Zowel tijdens je zwangerschap als ook zeker na de geboorte van je baby. Je buik wordt door het kussen ondersteund en je ligt zo in een natuurlijke slaaphouding. Ook is er minder kans dat je in je slaap veel zult draaien. Een zijslaapkussen is ook prettig voor mensen met reuma of rugklachten en dus niet alleen voor zwangeren. Goede kans dat je niet meer zonder wil wanneer je het eenmaal geprobeerd hebt.

Vormen

Zwangerschapskussens zijn er in verschillende vormen. De vormen worden veelal aangeduid aan de hand van letters. Het grootste kussen is een U-vormig kussen. Je ligt met je hoofd op het korte stuk en met je lichaam tussen de twee langere delen. Deze vorm voorkomt het beste dat je op je rug belandt en je kunt er afwisselend mee op beide zijden slapen zonder het kussen te verplaatsen. Een J-vormig kussen mist één van de lange poten van de U. Deze kun je met je meedraaien als je je omdraait. Een I-vormig kussen is gewoon langwerpig en biedt dus geen aparte plaats voor je hoofd, maar is wel ook makkelijk op de bank te gebruiken. Een O-vormig kussen kan vaak open in een C-vorm en is ook geschikt om op te zitten. Wig-vormige kussens zijn kleiner en bieden steun aan een deel van je lichaam naar keuze. Ze zijn compact en makkelijk mee te nemen.

Multifunctioneel

Zwangerschapskussens zijn zeker niet alleen geschikt voor tijdens de zwangerschap. Ook andere mensen die niet altijd lekker kunnen slapen kunnen er baat bij hebben. Ook kinderen vanaf twee jaar kun je met een kussen laten slapen. Zwangerschapskussens zijn ook zeer geschikt om als voedingskussen te gebruiken. Je kunt het ook op de bank, in de tuin, op vakantie of onderweg gebruiken. Tijdens de bevalling kan het ook erg lekker zijn om een groot en stevig kussen bij de hand te hebben. Het O-vormige kussen is bij uitstek geschikt om kort na de bevalling op te zitten. Voor pubers kan een lichaamskussen ook een heerlijk chill-plek zijn.

Wassen

Bijna alle zwangerschapskussens hebben een wasbare hoes. Het kan handig zijn om een extra hoes aan te schaffen zodat je het nooit zonder je kussen hoeft te stellen, ook niet als de hoes in de was zit. Hou er rekening mee dat jonge baby’s vaak wat melk teruggeven tijdens en na het voeden. Wanneer je het kussen als voedingskussen gebruikt zal de hoes dus regelmatig gewassen moeten worden. Alle hoezen mogen in de wasmachine, meestal op 30 of 60 graden. Soms mag zelfs het hele kussen in de was.

Betaalbare nachtrust

Een goede nachtrust is onbetaalbaar. Toch geven we er niet graag veel geld aan uit. Gelukkig is een zwangerschapskussen een stuk beter betaalbaar dan een nieuw matras of zelfs een nieuw bed. Dus heb je een kussen gezien dat je geschikt lijkt? Bestel het snel en probeer het uit. Waarschijnlijk slaap je binnen de kortste keren voor een geringe prijs (weer) als een roosje.

Overige

Chalinga
Logo